Újrafentük a svájcibicskát!

Immár 25. alkalommal frissítettük az Adótan 2014, az Adó Magyarázatok és az Adó Teszt és Példatár szakkönyveket, melyek 2014-ben is kreditpontot érnek a mérlegképes könyvelőknek!

adotan_2014_svajci01_adoegyetem-1

 

Adótan 2014 - Az adózás "Svájcibicskája"

A 2014. január 1-jén lezárt szakkönyv logikai ábrákon keresztül mutatja be a teljes magyar adórendszert. A több mint 400 oldalas komplex kézikönyv segítségével könnyedén átlátja és megérti a bonyolult szabályozást! A 2014. évi változások külön kiemelésre kerültek!

Tartalom: Államháztartás, Adójog, Art, Áfa, Szja, Kata, Eva, Kiva, Tao, Vagyonadók, Különadók, Helyi adók, Ökoadók, Egyéb adók, Vám, Tb, Szocho, Illeték, Jövedék.

Szerző / Lektorok: Dr. Herich György / Auth Szabolcs, Dr. Bokor Csaba, Dr. Futó Gábor, Dr. Börzsönyi Zsuzsanna, Dr. Honyek Péter, Dr. Kovács Attila, Laczi Ferenc, Dr. Laki Gábor, Luklíder Gabriella, Sike Olga, Tóthné Dr. Deme Éva

Ára: 5.980 Ft

 

Adó2014_Magyarazatok

 

Közel 500 oldalas, 2014. január 1-jén lezárt kiegészítő szakkönyv szöveges magyarázattal egészíti ki az Adótan kézikönyv legnehezebben feldolgozható, a gyakorlatban legtöbb okozó részeit.Adó 2014 – Magyarázatok

Szerzők / Lektor: Dr. Bokor Csaba, Dr. Futó Gábor, Dr. Honyek Péter, Dr. Laki Gábor, Palotai Kinga, Szatmári László, Dr. Szilovics Csaba / Dr. Herich György

Ára: 5.780 Ft 

 

 

Ado2014_TesztesPeldatar

Adó 2014 - Teszt és Példatár

Több száz példa és több mint ezer teszt segíti az adójogszabályok és változások megértésében, értelmezésében, gyakorlati alkalmazásában. A tesztek az ismeret bővítésében és a tudásellenőrzésben is nélkülözhetetlen segítséget nyújtanak!

Szerző / Lektorok: Dr. Herich György / Auth Szabolcs, Dr. Börzsönyi Zsuzsanna, Csákiné Fodor Anna, Dr. Futó Gábor, Dr. Kovács Attila, Laczi Ferenc, Luklíder Gabriella, Nagypál Imre, Dr. Papp Adrienn, Tóthné Dr. Deme Éva

Ára: 5.980 Ft

Megrendeléshez kattintson ide >> www.penta.hu/kiadvanyok

Ne felejtse el megemlíteni a lehetőséget ismerőseinek is!

Hozzászólások

  1. Hozzászóló
    Dia

    Kedves Hölgyem/Uram! a) A munkáltató 2014 előtt is támogathatta adómentesen munkavállalói lakásvásárlását, építését, bővítését, illetve korszerűsítését (vissza nem térítendő támogatás vagy kamatmentes, illetve kedvezményes kamatozású munkáltatói kölcsön formájában). 2014. január 1-jétől az Szja tv. 1. számú mellékletének módosított 2.7. alpontja szerint az adómentesség a lakáscélú felhasználásra – hitelintézettől vagy korábbi munkáltatótól – felvett hitel visszafizetésére, törlesztésére, a hitelhez kapcsolódó más kötelezettségek megfizetésére is kiterjed. Azaz, 2014-től bővült a támogatások köre, a lakáscélú hitel törlesztését is támogathatja már a munkáltató, de a fent hivatkozott korábbi támogatási formák továbbra is igénybe vehetőek. b) Az adómentes lakáscélú támogatás, mint lehetséges cafeteria elem, illetve béren kívüli juttatás nem kötelező, jogosultságáról a munkáltató dönt. A juttatás feltételeit a cég határozza meg belső szabályzatában, erről törvény nem rendelkezik. Tekintettel arra, hogy a juttatás érvényes munkavállalói-munkáltatói jogviszonyra tekintettel nyújtható, amely a gyed ideje alatt is fennáll, ezért gyed-en lévő személy is kaphat lakáscélú támogatást. Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy ha a munkáltató az adómentesen adható munkáltatói lakáscélú támogatást cafeteria-elemként adja a munkavállalónak, akkor arra nem az Szja tv. 71. §-ában foglaltakat kell alkalmazni (nem minősül az Szja tv. 71. §-a szerinti béren kívüli juttatásnak), ami azért fontos, mert a társas vállalkozás személyesen közreműködő tagja csak a 71. § alkalmazásában tekinthető munkavállalónak. Abban az esetben tehát, ha a társas vállalkozás tagja nem munkaviszonyban működik közre a társaság tevékenységében, akkor lakáscélú támogatásban nem részesülhet, hiszen azt csak a munkáltató nyújthatja a vele munkaviszonyban álló munkavállalója számára. Ajánlom szíves figyelmébe a Könyvelőiroda-Vezetők Klubja által nyújtott pénzügyi-, számviteli szolgáltatásokat, ahol hatékony segítséget kaphat felmerülő szakmai kérdéseire (www.penta.hu/kvk). Üdvözlettel: PENTA UNIÓ Zrt. Az oldalon bármilyen formában közzétett tartalom nem minősül tanácsadásnak, ezért azok alkalmazása és annak következményei a felhasználó kizárólagos felelősségi körébe tartoznak. A PENTA UNIÓ Zrt. körültekintően gyűjti és mutatja be az oldalon található információs tartalmat, azonban nem vállal semmiféle felelősséget az oldal használatából bekövetkező anyagi vagy más jellegű esetleges károkért vagy károkozásért. Ezért az oldal felhasználói számára különösen javasolt megfelelő szakmai tanácsadás igénybevétele, mielőtt pénzügyi-számviteli-adózási-társadalombiztosítási kérdésekben vagy szabályozással kapcsolatban eljárnak.

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatvédelmi szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM