Biztos, hogy mérlegképes könyvelő akarok lenni?

Nagyon sokan mondják a fentieket felkiáltójellel, hiszen az OKJ-s képzések közül az egyik legnépszerűbb aMérlegképes könyvelő. A képzési díjak az elmúlt években közel 40%-kal estek vissza, és a vizsgadíjak sem növekedtek szignifikánsan. Azonban egy fontos változás történt. A gazdasági válság egyértelműen mélyült, egyre több könyvelő vállalkozás megy tönkre, vagy ismét egyszemélyes vállalkozássá sorvad, akkorára, ahogyan azt 20 évvel ezelőtt elkezdte. Pont a minap hallottam egy könyvelőről, aki kénytelen volt megválni két munkatársától; levette a fűtést a ”másik szobában”, és inkább egyedül dolgozik éjjel-nappal, mert csak így tud megélni…

De akkor szükség van-e egyáltalán még újabb könyvelőkre? Érdemes-e mérlegképes tanfolyamra kifizetni több, mint százezer forintot, tanulni hosszú hónapokat? A válasz az, hogy igen. Azonban nem mindegy, hogy hogyan. A könyvelők 60.000 fős tábora ugyan szűkül, de manapság szinte az összes szolgáltatási területen így van ez. Ugyanakkor a válság nemcsak árversenyt hozott, hanem minőségi cserékre is lehetőséget ad. Tehát érdemes könyvelőnek tanulni, de csak abban az esetben, ha tényleges tudást szerez valaki, nemcsak egy „bizonyítvány-automatába” dobálja be a pénzt.

Mi is valójában a tényleges tudás, és ezt hogyan lehet mérni? Mi a Pentánál a mérlegképes könyvelő tanfolyam tekintetében két fontos területet határoztunk meg. Komoly fejlesztésekbe fogtunk, és segítünk a képzéseinken résztvevőknek, hogy kitűnjenek a többiek közül. Az egyik ilyen terület a tananyag. A mérlegképes könyvelő képzésen résztvevők számára nagyon fontos, hogy megértsék a kettős könyvvitel logikáját, mert csak bemagolni nem lehetséges ezt a tökéletes, ugyanakkor óriási rendszert. Ennek érdekében az ország legjobb oktatóit kértük meg, hogy azok számára, akik nem tudnak részt venni egy órán, vagy az adott tanár magyarázatát nem értik meg, fejlesszenek online tananyagot, amit kényelmesen, akár otthonról is megnézhet valaki. Ebből el is készült már több mint 150 tanóra; amely anyagát elhelyeztük videó-szervereinken.

Nonszensznek tartjuk, hogy egy könyvelő úgy kaphat OKJ-s bizonyítványt, hogy nem látott könyvelőprogramot! Ezért a másik ilyen fontos terület a könyvelési szoftvergyártó cégekkel történő stratégiai kapcsolat kialakítása volt. A Penta Uniónál minden mérlegképes tanfolyam résztvevője lehetőséget kap arra, hogy teljesen ingyenesen, egy 16 órás esettanulmányt végigvigyen számítógép előtt tanári segítséggel. A nyitástól a zárásig lekönyvelnek egy céget „valódi” bizonylatok alapján. Továbbá a szoftvergyártóval történt megállapodás alapján ajándékba kap a tanulmányai idejére egy szoftvert, amellyel otthon gyakorolhat, vagy akár elkezdheti saját vállalkozását!!! Jó ötlet ugye?

Összegezve tehát érdemes Mérlegképes könyvelő tanfolyamra menni, csak nem mindegy hogy hova. A képzések árai félrevezetőek, nem a legolcsóbb kerül a legkevesebbe, de ezt ma már mindenki tudja ... Én a Pentát ajánlom jó szívvel – mindenkinek! :)

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatvédelmi szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM