Regisztrált adótanácsadók, adószakértők és okleveles adószakértők lejelentési kötelezettsége a megszerzett kreditpontokról

A nyilvántartásban szereplő adótanácsadók, adószakértők és okleveles adószakértők továbbképzési kötelezettségéről szóló 26/2008. (VIII. 30.) PM rendelet 10. §-a (Rendelet) alapján hamarosan véget ér az első 5 éves továbbképzési időszak azok számára, akik elsők között kérelmezték engedélyüket.

Amennyiben hamarosan az Ön továbbképzési időszaka is véget ér, akkor az alábbi információk alapján könnyedén ellenőrizheti és igazolhatja továbbképzési kötelezettségének teljesítését a Nemzetgazdasági Minisztérium felé.

 

A Penta soron következő kreditpontos konferenciái országszerte adótanácsadók, adószakértők, okleveles adószakértők számára. Határozatban rögzített, tényleges kreditpontok!

 

 

 

Határidők:

A továbbképzési időszak időtartama 5 év, amely az engedély (igazolvány) kiállítási napjával kezdődik. A következő továbbképzési időszak az előző továbbképzési időszak utolsó napját követő napon kezdődik. Tehát a legfontosabb, hogy tudja, hogy mikor állították ki az engedélyét, mivel minden további kötelezettsége ehhez a dátumhoz kapcsolódik (nem naptári évektől függ).

A továbbképzések elvégzését, a kreditpontok megszerzését a továbbképzési időszak végét követő 30 napon belül (nem korábban!) kell igazolniuk a nyilvántartásban szereplőknek. Ennek a bejelentési kötelezettségnek önállóan, felszólítás nélkül kell eleget tenni. Az igazolásokat nem lehet részletekben, az adott továbbképzést követően benyújtani, hanem kizárólag a továbbképzési időszak végén, egy alkalommal, összesítve.

Fontos tudnivalók:

A továbbképzési időszak alatt legalább 100 kreditpontot kell teljesíteni úgy, hogy a továbbképzési időszak legalább 3 naptári évében részt vesz a Rendeletnek megfelelően lebonyolított továbbképzések valamelyikén.

 

A Penta soron következő kreditpontos konferenciái országszerte adótanácsadók, adószakértők, okleveles adószakértők számára. Határozatban rögzített, tényleges kreditpontok!

 

 

 

További információk az NGM megújult honlapján: www.penzugyiszakkepzes.kormany.hu

A regisztrációval, továbbképzésekkel, a kiadott határozatokkal és végzésekkel kapcsolatban felmerült kérdéseivel a Nemzetgazdasági Minisztérium Szakképzési Osztályához fordulhat az alábbi elérhetőségeken:

  • Hétköznaponként 8-10 óra között a 06-1/795-6753 telefonszámon.
  • Egyéb időpontokban a szakkepzes@ngm.gov.hu e-mail címen érdeklődhet.

Még néhány hónapig gyűjtögethetnek azok, akik nem szerezték meg a 100 kreditpontot, de ne hagyja az utolsó pillanatra pontjainak összesítését, nehogy kifusson az időből.

A PENTA UNIÓ Zrt. a korábbi évekhez hasonlóan egész évben szervez kreditpontos továbbképzéseket, konferenciákat a számvitel és az adózás világát érintő kérdésekben.

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatvédelmi szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM