Jövő évtől hivatalosan is adhatnak adótanácsot a könyvelők!

A 2013. januárjától hatályba lépő Országos Képzési Jegyzék változása lehetővé teszi a mérlegképes könyvelő végzettséggel rendelkezők számára, hogy adótanácsadó képzésen vegyenek részt. A szabályozás eddig csak felsőfokú végzettséggel rendelkezők számára tette lehetővé az adótanácsadó bizonyítvány megszerzését.

Az új képzési struktúra alkalmazkodik a gazdaság igényeihez. A PENTA UNIÓ Zrt. által végzett, közel ezer fős felmérés alapján a könyvelők 76 százaléka végez adótanácsadással kapcsolatos tevékenységet, azonbanadótanácsadói végzettséggel alig 1 százalékuk rendelkezik. Következésképpen a könyvelőkadótanácsadói tevékenysége zömében nem szerződésben lefektetett tanácsadás, ami mind a könyvelő mind az ügyfél számára kockázatot hordozhat. Ez a helyzet megoldódni látszik, mivel a 2013. januárjában hatályba lépő új OKJ lehetővé teszi, hogy könyvelői végzettséggel is megkezdhető legyen az adótanácsadó tanfolyam.

„Mindez nemcsak a jelenlegi helyzet jogszabályok közé terelését (legalizálását) jelenti, hanem egyben piacbővülést is hozhat a könyvelői szakma számára. Márpedig a felmérés alapján ez rá is férne akönyvelőkre, hiszen a válság hatására 2011. évben többségük vesztett az ügyfelei számából.”- mondta el kérdésünkre Dr. Herich Györgyné, a PENTA UNIÓ Zrt. oktatási igazgatója.

A felmérés eredményei alapján a PENTA UNIÓ Zrt. már készül a mérlegképes könyvelők képzésére azadótanácsadás területén: többek között digitális tananyaggal, szakmai konferenciákkal és szaklap előfizetéssel egészítette ki a szakképzését. Így az adózás területén már jártas könyvelők számára is sok új ismeretet ad az intézmény extra tudásanyaggal bővített adótanácsadó szakképzése.

Az adótanácsadó képzéssel kapcsolatban bővebb információkat itt talál: adótanácsadó tanfolyam

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatvédelmi hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatvédelmi szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM